• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

ŞOFBEN ARIZA VE TAMİRİ

Termodinamik şofben arıza kodları, Kullandığımız şofbenlerde oluşabilecek arızalar sonucu servis çağırmadan önce arızanın nerede olduğunu anlayabilmemiz için kullanma kılavuzundaki arıza kodlarını bilmek yeterlidir. Bu arıza kodlarını sırayla anlatalım.

Hata kodları ve arıza isimleri,
  • EO Termostat hatası 
  • E1 Ateşleme hatası, yanan alevin sönmesi
  • E2 İYANİZASYON HATASI
  • E3 Aşırı rüzgar basıncı ve tıkalı baca sinyali
  • E4 Fan veya fan devresi problemi
  • E5 Aşırı ısınma koruması
  • E6 Su sıcaklık ve sensör problemi
  • E8 Gaz tipi hatası
 
Oluşan hataların giderilmesi için yapılması gerekenler,
 
Bu şofben arızaları oluştuğu zaman yapılması gerekenlerde söz edelim. Anormal basınç yüksek olduğu durumlarda ateşleme bölümünde arıza olduğunu, bu arızanın yapılması için yetkili servisin müdahalesi gerekli olduğunu bilmek gerekir. Anormal basıncın düşük olduğu zamanlarda ise alev söner ve şofben suyu ısıtamaz. Arızayı gidermek için yetkili servisin müdahalesi gerekir.
Yetersiz su basıncı olduğu zaman şofbende bulunan alev söner. Böyle durumlarda su valfı açıktan ateşleme meydana gelmez. Bu durumlarda yetkili servisin su basıncını kontrol etmesi  ve bu duruma müdahale etmesi gerekir. 
Don sinyali verdiği zaman kombide su valfı açtıktan, sonra ateşleme meydana gelmez. Böyle durumlarda suyun soğuk don olduğu  için suyun erimesi beklendikten sonra tekrar çalıştırılıp, kapatılır. Arıza devam eder ise yetkili servisin kontrolü gerekir. 
Yetersiz hava basıncı olduğu durumlarda alevli söner. Böyle durumlarda evin içerisinde gaz sızıntısı meydana gelerek; koku oluşur. Bu durumlarda şofbeni kapatıp açarak, evin içerisinin havalandırılması gereklidir.
Rüzgarın basıncı sinyali meydana geldiği zaman şofbenin alevi sönmez. Tekrar açıp kapattıktan sonra ateşleme meydana gelmez. Böyle durumlarda şofbende  aşırı şekilde ısınma meydana gelir.  Bu durumlarda ise şofbeni kapatıp yetkili servisi çağırmak gereklidir.
Su valfı ile ilgili sinyal durumunda su valfı açıktan kapatıldıktan sonra, ateşlenme meydana gelmez. Böyle durumlarda ise su valfının ayarını sonuna kadar açmak gerekir. Gaz borusunda hava meydana geldiği durumlarda ateşleme mekanizmasında arıza oluşur. Bu durumlarda ateşleme meydana gelene kadar su valfını açıp kapatmak gerekir. Valf arızası durumunda açık değil ise şofben ateşleme işlemi meydana gelmez. Böyle durumlarda su  valfını sonuna kadar açmak gerekir. Gaz valfı yarıya açık olduğu durumlarda alev sönmez, çünkü içerisinde gerekli basınç yoktur. Böyle durumlarda valf ayarı yüksek ayarda açılarak arızanın giderilmesi sağlanır.
Bizi Arayın

Bize ulaşın:
(0 224 ) 253 23 10 

(0 555 ) 514 57 25 

 

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam53
Toplam Ziyaret29199
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat